Microbrouwerij De Backer

Microbrouwerij De Backer

‘Een bier dat 100% mijn eigen ding is: zou ik dat ooit zelf kunnen brouwen?’ Met die vraag zat ik al een tijdje. Dus volgde ik een cursus hobbybrouwen en brouwde mijn eerste proefbrouwsels per 25 liter in mijn keuken. Het antwoord op die vraag bleek niet zo eenvoudig, maar vanaf het vijfde proefbrouwsel werd toch al een eerste grote stap in de goede richting gezet: dat bier was verrassend lekker!

Tijdens een reis door Zuid-Amerika besliste ik om de stap te zetten van hobbybrouwer naar microbrouwer. Ik was ook zeer gefascineerd door de kolibries die ik overal tegen kwam. In Zuid-Amerika zegt men “Picaflor” tegen een kolibrie. Meteen wist ik dat dit de naam van mijn eerste bier zou worden! Een toffe naam voor een toffe vogel, die steeds een mooie herinnering zal zijn aan deze levensveranderende reis!

Microbrouwerij De Backer mijzelf

Producten

Artisanale bieren

Contact

Molenbeekweg 10A
9230 Massemen
0472 47 64 94
steffen@pikaflor.be

www.pikaflor.be

Openingsuren

Op elk moment na afspraak via www.pikaflor.be/brouwerijbezoek/#contact.

Éénmaal per jaar, in september, wordt de PIKAFLOR VERSE HOPOOGST gebrouwen met verse, handgeplukte, Wetterse hopbellen van eigen kweek.

Microbrouwerij De Backer producten

Belgische ingrediënten

De nadruk ligt op Belgische kwaliteitsvolle ingrediënten: 100% Belgische mout - 100% Belgische hop - 100% Belgische gist. Bovendien wordt er enkel gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zonder gebruik te maken van additieven, bewaarmiddelen, schuimverbeteraars, kunstmatige smaakmakers, kleurpigmenten, …

Alle artisanale bieren worden uitsluitend gebrouwen binnen de muren van de voormalige watermolen ‘de Maelbroekmolen’ te Massemen. Alles wordt ter plaatse manueel gebotteld en geëtiketteerd.

Terug naar overzicht