Kasteel Bornem zicht oprijlaan c Toerisme Vlaanderen

Facelift Kasteel van Bornem van start

In het Kasteel de Marnix in Bornem werd het startschot gegeven voor de vernieuwingswerken die van het kasteel een kwaliteitsvolle trekpleister zullen maken. De werken houden in dat er tegen midden 2022 een belevingscentrum wordt gerealiseerd boven de huidige koetsenstallingen, een onthaalcentrum in de abdij van Bornem en dat de Kasteeldreef wordt heraangelegd zodat het er terug aangenaam wandelen en fietsen is in een uniek historisch kader. Bovendien wordt er ook een uitkijkplatform gebouwd op het domein van waarop je zal kunnen genieten van een uniek zicht op het kasteel, de Oude Schelde en de rest van het kasteeldomein.

De uitgebreide koetsencollectie zal een hoogtepunt blijven van een bezoek aan het kasteeldomein. De presentatie ervan krijgt eveneens een upgrade. Tenslotte wordt de collectie Breugeletsen van Graaf de Marnix de Sainte-Aldegonde één van de speerpunten van het bezoek aan het kasteel.

Foto's © Toerisme Vlaanderen

Kasteel Bornem Koetsenstallingen c Toerisme Vlaanderen
Kasteel Bornem c Toerisme Vlaanderen
Kasteel Bornem brugje c Toerisme Vlaanderen

De vernieuwing van het kasteel van Bornem is deel van het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. In 2016 selecteerden toenmalig Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen een reeks hefboomprojecten rond het thema ‘kernattracties’. Het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ kan rekenen op 4.388.000 euro subsidie.

De Scheldevallei heeft een bijzonder groot toeristisch groeipotentieel. ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ speelt daarop in met de openstelling voor toeristen van de kastelen van Bornem, Laarne en Wissekerke (Kruibeke). Door drie nieuwe toeristische trekkers te creëren zal de ganse Scheldevallei een sterkere toeristische bestemming worden. Samen met de Lakenhalle in Dendermonde vormen deze kastelen de hoofdpoorten tot de Scheldevallei. Toeristen uit Vlaanderen en het buitenland worden zo welkom geheten in de Scheldevallei, met zijn idyllische dorpen en erfgoed, zijn streekbieren en zijn unieke slikken, schorren en overstromingsgebieden.

Bekijk hier de reportage van rtv.

Bron: rtv

Meer nieuws uit
Rivierpark Scheldevallei