Het Laarzenpad 01 Biesbosch Dordrecht c Paul van de Velde

Studiedag Nationaal Park Biesbosch (NL) uitgesteld

Mocht het coronavirus er geen stokje voor hebben gestoken, dan zou op 25 maart een groep van een dertigtal personen naar Nederland zijn getrokken voor een bezoek aan Nationaal Park De Biesbosch bij Dordrecht. Deze studiedag in samenwerking met het Europese project Life SPARC moet ons wijzer maken over de oprichting van een Nationaal Park Rivierpark Scheldevallei, waar wij nu volop voor willen gaan. Van zodra dat kan, leggen we een nieuwe datum vast voor de excursie.

Foto © Paul van de Velde

Kennis uitwisselen

De Biesbosch, een Nederlandse rivierdelta met getij, is al jaren een nationaal park en zet nu de stap naar een groter Nationaal Park NL Delta in ‘nieuwe stijl’. Dit maakt van deze Noorderburen de ideale gesprekspartner voor ons om bij te leren. Welk proces hebben ze doorlopen en hoe gaan ze om met de verschillende stakeholders en hun ambassadeurs?

We horen zowel het verhaal van het team achter het Nationaal Park als van een lokale Wethouder (Schepen), krijgen de kans vragen te stellen en sluiten de studiedag af met een bezoek aan het park tijdens een boottochtje langs dit land van wilgenbossen, eilanden en kreken dat een thuis is voor maar liefst 300 bevers.

Uitstel is geen afstel

Van zodra een nieuwe datum is gekend, vertrekt onze uitnodiging opnieuw richting schepenen, ambtenaren, natuurverenigingen en gidsen. Hopelijk kunnen we snel samen op pad!

Meer nieuws uit
Rivierpark Scheldevallei