Berlare Paardebroek Schelde 30 David Samyn Toerisme

Fietsen

De Scheldevallei is een waar fietsparadijs. Eindeloos veel jaagpaden en avontuurlijke off-road weggetjes maken het zowel de recreatieve fietser als de echte coureur volledig naar de zin.

Foto: David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Fietsersbrug Wetteren David Samyn Toerisme Oost Vlaanderen

Fietsknooppunten

Vertrek makkelijk van bij je thuis richting Scheldedijk of een van de natuurgebieden via fietsknooppunten. Overal in de Scheldevallei vind je de praktische groene bordjes die je van knooppunt naar knooppunt brengen. Stippel je traject uit via de online routeplanner, noteer ze of download ze op je smartphone en je bent klaar om te vertrekken!

Foto: David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Routeplanner
Fietsen jaagpad De Notelaer Toerisme Vlaanderen

Retourtje Antwerpen Gent

Er ooit al eens aan gedacht om te citytrippen met de fiets? Op minder dan 85 kilometer overbrug je de afstand tussen kunststeden Gent en Antwerpen. Onderweg kan je volop genieten van het moois dat Rivierpark Scheldevallei te bieden heeft. Dit is zeker een aanrader!

Foto © Toerisme Vlaanderen

Fietsroute
Fietsen jaagpad c Dirk Ongena

Routes in elke regio

Waar je ook wil fietsen, er is altijd wel een uitgestippelde route in de buurt die je zorgeloos laat peddelen langs mooie plekjes en veilige wegen. Verschillende routes brengen je bovendien van de ene kant naar de andere kant van de Schelde en laten je proeven van verschillende deelgebieden van Rivierpark Scheldevallei. Per startlocatie geven we je enkele suggesties mee.

Foto © Dirk Ongena

Kruibeekse Polders Kalkense Meersen Durmevallei Klein-Brabant Dendermonde Rupelstreek Damvallei
Picknickbank KBR Vilda

Even uitrusten?

Tijdens je fietstocht even nood aan een rustpauze? Geniet van een heerlijke picknick of blijf gewoon eventjes zitten om te genieten van het uitzicht aan een van onze picknickplekjes die werden ingericht met het meubilair van Rivierpark Scheldevallei. Je herkent onze huisstijl aan het patroon van betonnen tegels.

Foto © Vilda

Bekijk alle plekjes

Meer activiteiten
in Rivierpark Scheldevallei