Rivierpark Scheldevallei Draag zorg voor de natuur

Zelf zorgen voor de natuur

We genieten graag allemaal van de stukjes groen in ons Vlaamse landschap, of dat nu gaat om een groot natuurgebied of een klein lapje bos of grasland. Het is aan ons allemaal om ervoor te zorgen dat die natuur in goede staat blijft, nu en in de toekomst.

Rivierpark Scheldevallei picknickplek

Hou het proper

Het is heerlijk picknicken aan de gezellige picknickbanken langs het water. Laat achteraf steeds alles netjes achter en gooi afval in een vuilnisbak of neem het mee naar huis. Zo houden we Rivierpark Scheldevallei proper voor mens en dier!

Picknickplekjes in kaart gebracht
21 juni 2019 14 Den Blakken David Samyn tov

Honden aan de leiband

Bescherm zowel de wilde dieren, als andere bezoekers en je hond zelf door hem steeds aan te lijnen tijdens een wandeling. Er zijn verschillende hondenlosloopzones die we speciaal hebben ingericht zodat je trouwe viervoeter zeker ook een plaatsje krijgt om vrij rond te lopen en te ravotten.

STREEKFOND Soostvlaa HAR Tvoor SCHELDEVALLEI

Streekfonds Oost-Vlaanderen

Heb jij #Een hart voor de Scheldevallei en wil je een project opzetten dat mensen en omgeving ten goede komt? Ga dan in zee met het Streekfonds Oost-Vlaanderen! Elk jaar lanceert het streekfonds een projectoproep. Geselecteerde projecten worden actief begeleid tijdens een crowdfundingcampagne. Het Streekfonds verdubbelt de opgehaalde middelen met een maximum van 5.000 euro. Heb je een projectidee? Aarzel niet Streekfonds Oost-Vlaanderen te contacteren om je idee kort te bespreken of stel je via de website kandidaat als project. Zelf geen plannen maar wil je graag een van de projecten steunen? Neem dan zeker een kijkje op de website van het Streekfonds Oost-Vlaanderen.

Meer info

Meer over de natuur
in Rivierpark Scheldevallei