Kalkense meersen begin

Nieuwe parking voor bezoekers Kalkense Meersen in Schellebelle

In Schellebelle is men op zoek gegaan naar een oplossing voor de parkeerproblemen die de laatste maanden de kop opstaken nu steeds meer wandelaars en fietsers hun wagen kwijt willen in het Scheldedorp voor hun bezoek aan de Kalkense Meersen.

Fietsen kalkense meersen

Trekpleister

De afgelopen coronaperiode hebben meer en meer mensen het wandelen en fietsen ontdekt. Ook in onze streek. Het natuurgebied Kalkense Meersen is daarbij een enorme trekpleister. "We juichen het uiteraard toe dat mensen hun kot verlaten om de natuurpracht in onze gemeente te ontdekken, maar waar veel mensen samenkomen kan er soms hinder ontstaan," reageert het gemeentebestuur van Wichelen.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Om dit te voorkomen werd er eind april een vergadering samengeroepen met de horeca-uitbaters van het dorpsplein van Schellebelle. De belangrijkste vraagstelling was: wat met de parkeergelegenheid op het dorp? Want zowel de horecabezoekers als de bezoekers van het natuurgebied maken hier gebruik van.

Kalkense meersen 2

Als oplossing werd een nieuwe bezoekersparking voor toeristen aangelegd ter hoogte van ‘t Ruiterken in Schellebelle. Met het openen van de terrassen op 8 mei, is men meteen gestart met de aanleg van dwarse parkeervakken, i.p.v. de lange parkeerstroken die er al waren. Op die manier wordt meer parkeergelegenheid gecreëerd en wordt het dorpsplein voorbehouden voor horecabezoekers.

Foto © Natuurpunt

Via bewegwijzering langs de gewestweg zullen fietsers en wandelaars, die met de wagen komen, naar de nieuwe parkeerzone geleid worden. Vanop de parkeerplaats zal er, langsheen de Schelde, signalisatie voorzien worden richting ’t Veer. En zo beschikken we nu ook over een parking voor het natuurgebied.