Ontvang tot 12.000 euro

Projectoproep Streekfonds Oost-Vlaanderen

Heeft je wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Wil je vzw activiteiten organiseren om kwetsbare jongeren te ondersteunen? Droomt je sportvereniging van een G-sportwerking?

Of heb je een ander idee waarmee je de wereld een beetje beter kan maken voor je streek en je streekgenoten?

Oost-Vlaams televisiemaker Joris Hessels vraagt om er niet mee te blijven zitten: pitch het voor 8 november en krijg een financieel duwtje in de rug.

Streekfonds Oost Vlaanderen Eenhartvoor Gent 2

Streekfonds Oost-Vlaanderen ondersteunt projecten die mensen met elkaar verbinden en met hun omgeving en effectief een verschil maken. In Gent geven we projecten die de weerbaarheid van jongeren verhogen een extra duw in de rug. Geselecteerde projecten zamelen via crowdfunding de helft van de middelen in. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door Streekfonds Oost-Vlaanderen met maximum 6.000 euro. Wellicht is dat de hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken.

Schrijf je nu in voor het infomoment

Op maandag 18 september en dinsdag 10 oktober telkens om 19 uur is er een infomoment rond de projectoproep.

Tijdens deze digitale infosessies geven we extra uitleg en kan je alle vragen stellen. Misschien kan je ook inspiratie opdoen bij anderen.

Benieuwd naar enkele projecten in de regio?

Joris Hessels ging langs bij drie initiatieven die op de steun van het streekfonds kunnen rekenen.

Broeinest - Gent

Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kijken anderen naar mij? Geen makkelijke vragen, die desondanks broeien in het hoofd van heel wat studenten en jongvolwassenen. Broeinest vzw uit Gent reikt hen een hand in de zoektocht naar een antwoord via gratis professionele coachings in groep.

Kwispelhelden - Wetteren

De missie van Kwispelhelden vzw uit Wetteren? Zo veel mogelijk kinderen met een beperking een kwispelende sidekick gunnen. Want de wachtlijsten voor hulphonden zijn lang, en de dieren gaan zelden naar kinderen of jongeren. Terwijl zo’n viervoetige vriend voor hen een wereld van verschil maakt.

Ghent Basketball - Gent

Wie kinderen heeft die een hobby beoefenen, weet dat de kosten voor lidgeld en materiaal niet min zijn. En bovendien moet mama of papa ook vaak taxi spelen. Twee struikelblokken voor jongeren uit kansarme gezinnen, waardoor weinigen aansluiting vinden bij een reguliere sportclub. Ghent Basketball Coördinator Jasper Vandorpe was vastberaden om zijn geliefde sport toegankelijk te maken voor àlle Gentse kinderen en jongeren. Dus begon hij met z’n team laagdrempelige trainingen en kampen te organiseren in verschillende wijken in de stad.