Plannen

Onze plannen zijn ingediend!

Het voorbije jaar hebben we hard gewerkt aan ons kandidaatsdossier Nationaal Park Scheldevallei. Dit resulteerde in heel wat plannen, die je hier kan downloaden.

Een landschapsbiografie heeft als doel om de geschiedenis en actuele toestand van een gebied te beschrijven, verklaren en in een boeiend verhaal te gieten. De landschapsbiografie gaat vooraf aan en vormt mee het masterplan door alle bouwstenen klaar te zetten. Het masterplan schrijft vervolgens de visie en ambities voor de toekomst uit voor een langere termijn. In dit geval gaat het om een periode van 24 jaar. Het operationeel plan tenslotte vertaalt de ambities van het masterplan in concrete actiepunten voor de eerste 6 jaar van de werking van het Nationaal Park.

Eind mei moesten we al deze plannen indienen bij de Vlaamse overheid. Er zijn nog vijf kandidaten voor vier erkenningen. De beslissing van jury en Vlaamse regering volgt normaal in het najaar. Duim je mee?

Deze kandidatuur tot erkenning als Nationaal Park wordt gesubsidieerd in het kader van de projectoproep Nationale parken, in opdracht van de Vlaamse Overheid