Taalgrensroutes Wandeling Vloesberg 13

Uitbreiding wandelnetwerk Scheldevallei

Met een totale lengte van meer dan 770 km aan wandelroutes in kandidaat Nationaal Park Scheldevallei, verspreid over de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, vormen de wandelnetwerken Kalkense Meersen-Donkmeer, Rivierenland en Stille Waters nu al een waar genot voor wandelliefhebbers.

En er is nog meer op komst: tussen nu en 2025 plant Toerisme Oost-Vlaanderen om maar liefst vier extra aaneensluitende wandelnetwerken met knooppunten te realiseren in de Scheldevallei. De eerste fase van die uitbreiding is ondertussen voltooid. Het nieuwe wandelnetwerk Scheldevallei Oost bestaat uit meer dan 200 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen in Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke en een stukje van Aalst, en kan vanaf nu naar hartenlust al wandelend ontdekt en bewonderd worden.

Een rondje door de verrassende natuur rond Lebbeke of Wieze, de benen strekken in het Buggenhoutbos, stappen door de meersen van de Beneden Dendervallei of liever over de vlonderpaden aan de Vondelbeek: jij kiest telkens opnieuw dankzij het handige systeem van knooppunten.

Het wandelnetwerk Scheldevallei Oost sluit aan op de wandelnetwerken 'In het land van Stille Waters', 'Brabantse Kouters' en 'Kalkense Meersen'.