Vacature projectmedewerker STROOM - Festival in de Scheldevallei

(100 % VTE) Contract van bepaalde duur tot en met juli 2024

Versterk jij ons team Nationaal Park Scheldevallei?

Hou je van projectmatig werken en heb je affiniteit met natuur, landschap en cultuur? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die we zoeken! Als projectmedewerker zal je mee verantwoordelijk zijn voor de uitwerking en organisatie van het jaarlijkse evenement STROOM – Festival in de Scheldevallei. Je werkt hiervoor nauw samen met Festival van Vlaanderen Gent. Binnen de totale programmatie van STROOM worden vooral de Oeverconcerten en Discours getrokken vanuit onze organisatie.

Wie zijn wij?

Organisatie

De Scheldevallei werd als Nationaal Park erkend op 13 oktober 2023. Het Nationaal Park Scheldevallei is momenteel ingebed in de vzw Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD). In maart 2024 zal een aparte vzw Nationaal Park Scheldevallei opgericht worden.

Een nationaal park is (1) een erkend, geografisch afgebakend gebied van voldoende grote omvang met een uitzonderlijke natuurwaarde en een internationale uitstraling. (2) Het beheer is gericht op het bereiken van een duurzame bescherming en ontwikkeling van landschapsecologische processen en de bijhorende ecosystemen, habitats en soorten. (3) Het unieke natuurlijke milieu, landschap en erfgoed bieden mogelijkheden tot toeristisch recreatieve ontwikkeling en promotie, echter steeds binnen de draagkracht van de natuur en haar omgeving. (4) Via principes van co-creatie levert het Park een bijdrage aan de duurzame economische en sociale ontwikkeling van de bewonersgemeenschap en ondernemers uit de onmiddellijke omgeving.

STROOM is een organisatie van Festival van Vlaanderen Gent en Nationaal Park Scheldevallei. Het festival neemt je mee naar dé unieke plekjes in de Scheldevallei tussen Antwerpen en Gent op een muzikale ontdekkingstocht langs de Schelde, waarbij klimaat en duurzaamheid een prominente plaats krijgen op onze podia. STROOM wisselt grote concerten af met belevingsconcerten op bijzondere plekken, en biedt ook plaats aan discours rond natuur en klimaat, aan meer dan 10 Oeverconcerten, én bood in 2023 ook een muziekvakantie aan voor kinderen.

230622 Eetbare natuur in de Scheldevallei c Tim Delmoitie web

Team

Nationaal Park Scheldevallei werkt momenteel met een team van 2 personen. We delen de kantoren met de 18 medewerkers van RLSD. In de loop van 2024 zullen nog bijkomende medewerkers aangeworven worden voor Nationaal Park Scheldevallei.

Je zal ingezet worden in het team van Nationaal Park Scheldevallei bestaande uit een projectcoördinator/teamcoach en een medewerker communicatie.

Locatie

Ons kantoor bevindt zich op wandelafstand van het NMBS-station van Wetteren, in het voormalige gemeentehuis: Markt 1, 9230 Wetteren. Meer informatie over hoe je ons kantoor kan bereiken vind je hier.

230710 Oeverconcert Hamme c Tim Delmoitie web

Functieomschrijving:

  • Als projectmedewerker ben je (mee)verantwoordelijk voor de uitwerking en realisatie van de volgende projectonderdelen: de organisatie van het jaarlijkse evenement “STROOM - Festival in de Scheldevallei”, met medewerking aan digitale en analoge communicatie.
  • Je trekt deze acties vanaf de opstartfase (voorbereiding, overleg stakeholders, technische uitwerking, aanvragen offertes) tot in de eindfase (opvolging van de werken, nazorg).
  • Je werkt hierbij nauw gezet samen met de verschillende actoren (overheden, natuurverenigingen, toeristische verenigingen, ondernemers, scholen …).
  • Je hebt hierbij oog voor de landschappelijke structuur, recreatieve en toeristische netwerken, natuurwaarden, integraal waterbeleid, de landbouwstructuur in een multisectorale beleidscontext.
  • Je streeft samen met de betrokken actoren naar maximale win-win situaties en koppelingsmogelijkheden om deze gebundeld in te zetten. Geïntegreerd en in een constructieve sfeer samenwerken zijn cruciaal voor het project, met oog voor het bereiken van concreet, vooropgesteld resultaat.
  • Jij bent degene die het klimaat schept voor overleg en samenwerking. Je organiseert en neemt deel aan interne en externe overlegmomenten en verzorgt de contacten met externe partners. Je start initiatieven op om nieuwe knelpunten aan te pakken en oplossingen aan te reiken.
  • Je zorgt ervoor dat de projectenonderdelen goed verlopen met een voldoende participatie van alle betrokken en nog te betrekken partners. Je bent een go-between die met alle bekommernissen van de verschillende partners rekening houdt en (politieke) feeling heeft.
  • Je communiceert helder met alle betrokkenen over de vorderingen en werkt de projectenonderdelen ook administratief en boekhoudkundig af.
  • Kortom een uitdagende functie waarin je actief meebouwt aan STROOM Festival in de Scheldevallei en Nationaal Park Scheldevallei.
Kruibeke STROOM c Björn Comhaire

Profiel:

  • Je hebt een master/diploma hoger onderwijs of gelijkwaardig door bijscholing en/of ervaring.
  • Je hebt bij voorkeur minstens twee jaar relevante werkervaring.
  • Aantoonbare ervaring met organiseren en projectmatig werken (beroepsmatig of eventueel vrijwillig).
  • Goede kennis van en affiniteit met natuur en landschap (bij voorkeur uit de streek). Je bent vertrouwd met de volgende thema's: natuurontwikkeling en -beheer, landschapszorg, natuurgerichte recreatie, toerisme.
  • Positief ingesteld t.o.v. samenwerking met diverse actoren in het platteland (natuursector, landbouwers, toeristische sector, ondernemers, inwoners en vrijwilligers).
  • Je bent communicatief sterk (mondeling én schriftelijk), je beheerst verschillende stijlen (wervend en laagdrempelig; informatief en zakelijk) en je voelt aan wanneer welke stijl te hanteren.
  • Je legt vlot contact met verschillende partners (gemeenten, organisaties, betrokken ondernemers, inwoners,...) en bent in staat informatie enthousiast en bevattelijk over te brengen en mensen te motiveren tot samenwerking.
  • Je bent correct, diplomatisch, aangenaam en motiverend in je contacten.
  • Je kan overweg met een veelheid aan informatie, je bent in staat het overzicht te behouden.
  • Je bent kwaliteitsbewust.
  • Je hebt een probleemoplossend vermogen.
  • Je beschikt over een pragmatische geest en organisatorisch talent.
  • Je kan zelfstandig, doelgericht en nauwgezet werken, ook in teamverband, initiatief durven nemen.
  • Je bent bereid om flexibele werkuren te presteren (tijdens het festival veel avond- en weekendwerk).
  • Je hebt kennis van presentatietechnieken, ervaring met werken met groepen.
  • Je hebt kennis van MS Word, MS Excel, MS Powerpoint.
  • Je kan de basisfilosofie en -doelstellingen van het Nationaal Park onderschrijven. Affiniteit met het werkingsgebied van het Nationaal Park Scheldevallei en een netwerk binnen de streek zijn pluspunten.
  • Je beschikt over een rijbewijs B.

Werkvoorwaarden

  • Afwisselende job met ruimte voor eigen inbreng.
  • Contract van bepaalde duur, onmiddellijke indiensttreding.
  • Standplaats: Markt 1, Wetteren (op wandelafstand van het NMBS station).
  • Marktconforme verloning afhankelijk van te valoriseren anciënniteit en relevante ervaring. Voor de bepaling van het brutoloon wordt gekeken naar Paritair Comité 329.1 – barema B1A. Ter info: brutoloon voor een voltijdse functie zonder anciënniteit per maand € 0 jaar: € 3.355,56 - 5 jaar: € 3.598,95 - 10 jaar € 3.939,34 - 15 jaar € 4.282,47 - 27 jaar € 5.312,45. Deze bedragen volgen ook de indexering.
  • Maaltijdcheques, GSM, fietsvergoeding, hospitalisatieregeling en kosteloos woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Vergoeding voor het gebruik van de eigen wagen voor dienstverplaatsingen.
  • Flexibele uurregeling. Een maatschappelijk relevante job.
  • Een enthousiast en gemotiveerd team van collega's.

Praktisch

Kandidaten sturen voor 4 januari een e-mail naar info@rlsd.be, met als onderwerp 'sollicitatie projectmedewerker STROOM’ met volgende documenten in bijlage: 'familienaam_voornaam_cv' en 'familienaam_voornaam_motivatiebrief'. Na een voorselectie op basis van CV en motivatie worden de weerhouden kandidaten per e-mail uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze vinden plaats op 12 januari (eerste ronde gesprekken) en 23 januari (tweede ronde gesprekken)

Je kan rekenen op een vlotte en discrete behandeling van je kandidatuur.

Vragen?

Contacteer Tom Wezenbeek, coördinator Nationaal Park Scheldevallei i.o.: 0473 9424 03 of tom@rlsd.be

Veerboot Schelde Mariekerke en Sint Amands c Toerisme Scheldeland
test

test