Wandelknooppunt Zoektochten jubileum editie 2024

Wist jij dat de Wandelknooppunt Zoektochten al 10 kaarsjes mogen uitblazen?

De 9 vorige edities waren goed voor meer dan 17.000 deelnemers. Telkens zeer geëngageerde wandelaars die via de officiële wandelknooppunten de mooiste plekjes van België willen ontdekken, en dat in combinatie met een attractief spelelement.

Wachtbekken Lebbeke c Jens Mollenvanger

Het beproefde recept blijft onveranderd: de organisatie selecteert 5 wandelparels, ze nemen telkens 12 foto’s op of rond het parcours en de deelnemers moeten aangeven tussen welke 2 knooppunten de kiekjes zijn genomen.

Er is steeds voldoende parking voorzien aan de start. Ook passeer je onderweg een paar rustmomenten bij de plaatselijke horeca.

Kortom: Ontdekken, genieten en ontspannen voor jong en oud!

Zoektocht 2024 kaart

Scheldevallei een van vijf wandelparels van 2024

Scheldevallei Oost - Dit gloednieuwe wandelnetwerk strekt zich uit over Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout en Aalst. Goed voor meer dan 200 kilometer aan nieuwe wandelwegen door heel wat onbekende natuurgebieden.

Verken de verborgen natuurparels, het cultureel erfgoed en de pittoreske dorpjes van dit stukje Nationaal Park Scheldevallei al wandelend. Scheldevallei Oost is een kleurrijk gebied dat bulkt van de fotogenieke plekjes, wonderlijke natuurgebieden, historische highlights en idyllische plekjes, ...

De vier andere wandelparels zijn:

  • Kempense Hoven - Wandelen in de Antwerpse Kempen: altijd leuk en stelt nooit teleur!
  • Brabantse Kouters - Vlaams-Brabant op z’n best! Ontdek en word omvergeblazen in de Brusselse rand.
  • Bosland - Limburg: waar wandelaars verwend worden! Genieten en tot rust komen, meer moet dat niet zijn.
  • Heuvelland - Het land van de drie G's: 'Glooien', 'Genieten' en 'Goejd'. Let's go West-Vlaanderen!

1 februari 2024

Dat is het startschot van onze jubileum editie van Wandelknooppunt Zoektochten. Vanaf dan heb je 8 maanden tijd om de 5 zoektochten te voltooien.

Wil je graag de wandeling koppelen aan een weekendje uit? Geen probleem, er zijn ook telkens 6 logies uitgezocht vlak bij de start van elke zoektocht.