Xo boating

Waterlimo verbindt Temse met Antwerpen in half uur

De waterlimo is uitgevaren. Een rechtstreekse verbinding tussen Temse en Antwerpen via het water. Initiatiefnemer Philippe Ophoff wil een alternatief bieden voor de dichtgeslibde wegen. Vanaf nu kan men dus gebruik maken van deze handige faciliteit.

© XO Boating

Xo boating 2

Er zijn zelfs drie Waterlimo's. Dat zijn motorboten voor maximaal zes passagiers die tot 70 kilometer per uur halen en van Temse naar Antwerpen varen in net geen halfuur.

Het vaartuig doet vijf beurten per dag, beginnend om 9u05 in Temse, aan de vierde aanlegsteiger van de Koninklijke Temse Watersportvereniging, en als laatste vertrekkend om 17u35 in Antwerpen, aan ponton Van Dijck aan het Steen.

Initiatiefnemer Philippe Ophoff, die met zijn bedrijf XO Boating boten verkoopt en verhuurt, wil zo mee het mobiliteitsprobleem oplossen. "Ik woon in Rupelmonde en vind het spijtig dat het steeds langer duurt om in Antwerpen te raken. Terwijl de Schelde een ongelooflijke troef is."

© XO Boating

Er vaart al een Waterbus maar deze gaat slechts tot Kruibeke. Dankzij kleine, snelle boten kan de Waterlimo tussen Temse en Antwerpen varen. Andere stopplaatsen zijn momenteel niet aan de orde omdat er dan teveel tijd wordt verloren maar indien de Waterlimo een succes wordt, is uitbreiding zeker mogelijk.

Ophoff wil niet concurreren met de Waterbus, en noemt zijn vervoersmiddel 'een beetje luxueuzer'. De Waterlimo kost 30 euro voor één richting, 49 euro heen en terug. Dat zijn de promotieprijzen voor de opstart: later wordt het respectievelijk 40 euro en 70 euro. Ophoff mikt vooral op de zakenwereld, al kan de Waterlimo volgens hem perfect gebruikt worden voor een daguitstap naar Antwerpen.

Xo boating 3

De Waterlimo is eveneens te huur voor privéverplaatsingen tussen de verschillende pontons op de Schelde en zijrivieren, of voor rondvaarten langs bijvoorbeeld Antwerpen of door de Rupelstreek.

Voor de eerste rit gisteren maakten verschillende burgemeesters en schepenen van de steden en dorpen langs de Schelde een tocht.

© XO Boating

Xo boating 4

Burgemeester van Temse Luc De Ryck (CD&V) noemde de Waterlimo "een enorme troef voor de gemeente." "We weten dat de Waterbus een succes is, maar die reikt niet tot bij ons."

Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) beaamt: "Ik moet veel grote infrastructuurwerken aankondigen en die brengen altijd hinder mee. We zijn blij dat Philippe Ophoff dit alternatief vervoersmiddel over het water ook voor een langere afstand aanbiedt."

© XO Boating