C Bram Willems fotowedstrijd Kalkense Meersen

Weidse vergezichten

Vlak voorbij de nieuwe wandel- en fietsbrug in Wetteren ontdek je verbazingwekkend snel een bijzonder natuurlijke omgeving. Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse drukte, dan biedt deze wandeling een welgekomen verpozing. Beide varianten van deze wandeling brengen je tot de Oude Schelde. Langs deze Oude Schelde en onderweg naar knooppunt 14 kom je langs Broekmeers, het westelijk gedeelte van de Kalkense Meersen.

Foto © Bram Willems

Vilda 108420 Buizerd Yves Adams

Vogelparadijs

In Broekmeers kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Dit dankzij de inspanningen van vrijwilligersorganisaties en overheden. Naast natte graslanden is er ook riet, open water en elzenbroekbos wat zorgt voor een rijkdom aan vliegend moois. Onder andere de ijsvogel, de grutto en tal van roofvogels kan je hier spotten. Aangezien heel wat vogels in de graslanden vertoeven spreekt het voor zich dat wandelaars ook hier op de wandel­paden dienen te blijven.

Foto Yves Adams © Vilda

Kurt Stichelmans De Wolkenzuiger

Praktisch

Knooppunten

5,6 km: 9 10 14 13 10 9
8,6 km: 9 20 19 18 14 13 10 9

Vertrekplaats

Rode Heuvel Wetteren

Per fiets, trein of wagen is Wetteren vlot bereikbaar. Parkeren kan in de nieuwe parking onder de Rode Heuvel.

De wandeling vertrekt aan de fiets- en wandelbrug boven de parking net achter de kerk van Wetteren. Na 1 km aan 9 kan je kiezen uit twee varianten. De korte variant van 5,6 km dompelt je heel snel onder in wat Kalkense Meersen Donkmeer te bieden heeft. De langere variant van 8,6 km laat je eerst tot rust komen op het jaagpad langs de Schelde en geeft je een prachtig zicht op Broekmeers terwijl je langs de Oude Schelde terug wandelt.

Meer info

Wandelnetwerk Kalkense Meersen Donkmeer
toerisme@wetteren.be

09 366 31 04

Kalkense Meersen Donkmeer kan je ontdekken op de wandelpaden. Honden zijn welkom aan de leiband.

Foto © Kurt Stichelmans

Plan route

Brochure 'In het spoor van de Schelde'

Deze route vind je ook terug in de brochure 'In het spoor van de Schelde'. Die verzamelt alle fantastische hotspots in het natuurgebied Kalkense Meersen - Donkmeer. Wil je extra tips om het gebied te verkennen? Neem dan onze wandel- en fietsbrochure bij de hand. Hij werd helemaal geüpdatet en telt nu maar liefst 15 wandel-, fiets- en andere tips!

Haal jouw brochure gratis op in de toeristische dienst van Berlare, Laarne, Wetteren of Wichelen of in de onthaalpoort aan de oever van het Donkmeer. Je kan meteen op ontdekkingstocht in de prachtige natuur van Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen. Een echte aanrader!

Meer wandelingen in
Kalkense Meersen Donkmeer