Bouw mee aan de natuurtuin van Molsbroek

Het bezoekerscentrum Molsbroek in Lokeren wordt omgeven door een kleine insectentuin met blote voetenpad, een bosje en enkele picknickplekken. Deze worden intensief gebruikt door scholen, toevallige passanten en natuurliefhebbers. Maar de plek mist de laatste jaren wat schwung, terwijl hij eigenlijk enorm veel potentieel heeft. Vzw Durme wil die ruimte daarom graag een totale make-over geven, als deel van het masterplan voor het vernieuwde bezoekerscentrum. Om er een plek van te maken waarin je je kunt uitleven, met inspirerende hoekjes en picknickbanken in het groen. Een fijne ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en natuurliefhebbers, toevallige bezoekers en fans van het eerste uur.

Molsbroek

Soms vallen alle puzzelstukjes op hun plaats …

  • Met Rivierpark Scheldevallei zijn we trotse partner van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Het streekfonds heeft als doel lokale projecten met focus op mens en omgeving te versterken.
  • Het Rivierpark Scheldevallei is als strategisch project gevormd in de schoot van het Regionaal Landschap Schelde-Durme.
  • Vzw Durme is een terreinbeherende natuurvereniging die al 50 jaar staat voor natuurbehoud en meer biodiversiteit langs Durme, Moervaart en Schelde. Ze is hiermee een heel belangrijke partner van het Rivierpark Scheldevallei en van onze kandidatuur Nationaal Park.
Vzw Durme promo foto natuurtuin

Vzw Durme heeft nu via het Streekfonds Oost-Vlaanderen een projectoproep lopen om hun natuurtuin aan het Bezoekerscentrum Molsbroek te vernieuwen. En deze zomer vroeg vzw Durme naar de ideeën en wensen van de bezoekers. Die werden gebundeld en samen met Regionaal Landschap Schelde Durme tot een prachtig plan uitgebouwd.

Als drie van onze vrienden zo een mooie puzzel leggen steunen we dit natuurlijk vol enthousiasme!

Heuveltjes en dikke boomstammen waarop kinderen kunnen klauteren, mooie grote picknickbanken met zicht op het Molsbroek. Een plekje in de natuur, waar je rustig met vrienden of familie kunt genieten, waar kinderen in de aarde kunnen wroeten op zoek naar beestjes, waar ze takken vinden om kampen mee te bouwen. Een plek waar je meer te weten komt over de natuur van het Molsbroek en waar je tips vindt voor je eigen natuurlijke tuin.

Jouw hulp nodig

De volgende stap is nu: genoeg geld bij elkaar zoeken om die plannen te realiseren. En daarvoor kloppen ze ook bij jou aan.

Meebouwen aan de natuurtuin? Dat kan heel eenvoudig:

Je ziet je gift meteen verschijnen op de actiepagina. Je kunt er ook het laatste nieuws over de werken op de voet volgen.

Pssst… Wist je dat als je 40 euro overschrijft, de overheid dit voor 45% terugbetaald? Bovendien verdubbelt Hart voor Waas van het Streekfonds jouw overgeschreven bedrag. Zo betaal jij uiteindelijk 22 euro, en ontvangt vzw Durme 80 euro!