Plukwandeling c TOV web

Wandeling eetbare natuur in de Scheldevallei

Binnen enkele dagen gaat de tweede editie van STROOM, Festival in de Scheldevallei van start. Van 21 juni t.e.m. 14 juli 2023 neemt het festival je mee naar dé unieke plekjes in de Scheldevallei tussen Antwerpen en Gent. Op STROOM kan je naast openlucht- en oeverconcerten ook meer te weten komen over duurzaamheid in al haar facetten. Zo kan je op 22 juni in Wetteren deelnemen aan een heuse wildplukwandeling.

De grote opener op woensdag 21 juni is Shakespeares legendarische A Midsummer Night’s Dream - op midzomernacht dan nog wel - aan het Donkmeer in Berlare. De praakmakende acteurskoppels, Tom Van Dyck en Alice Reijs & Koen De Graeve en Ariane van Vliet, nemen je mee op het bochtige pad der liefde. Compleet met orkest en koor, op de dromerige muziek van Mendelssohn. Daarna volgen nog tal van grote concerten, bijzondere belevingsconcerten, wel twaalf oeverconcerten met de STROOMboot en drie duurzame discours.

Jeroen Claes, medewerker kandidaat Nationaal Park Scheldevallei: “Op drie verschillende avonden brengen we discours over duurzaamheid. We hebben binnen dit heel brede thema diverse experten kunnen verzamelen. De discours worden dit jaar bovendien steeds gebracht onder de vorm van een wandeling in de Scheldevallei, en we sluiten telkens af met een drankje of hapje.”

Discours in de vorm van een gegidste wildplukwandeling

Op donderdag 22 juni vindt het eerste discours plaats: een wildplukwandeling in samenwerking met Pluk 9230 en DUW, de kleurrijke Wetterse Transitiebeweging. Wil je meer te weten komen over lokale voeding? Op deze wildplukwandeling word je ondergedompeld in de wondere wereld van de eetbare natuur. Forest to Plate gidst je langs eetbare landschappen, bos- en samentuinen, plukbosjes of heuse voedselbossen in het groenblauwe kader van de Scheldevallei. Aansluitend kan je genieten van proevertjes op basis van wilde eetbare planten, met Ben Brumagne en Meneer Gustaaf. En dorst lessen kan je in de open bar.