Na icoonroutes voor fietsers nu ook GR voor wandelaars door Rivierpark Scheldevallei

Grote Routepaden pakt deze maand uit met de hernieuwde wandelroute van de GR 5A: Wandelronde van Vlaanderen. Een route van maar liefst 582 kilometer brengt je langs de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen. En goed nieuws voor ons en onze fans: een deel van de 582 kilometer lange route brengt je door de Scheldevallei!

GR 5 A gids

Je leest het goed: het traject telt 582 kilometer en is hiermee de langste rondwandeling van Europa. Maar geen nood voor wie de weg vreest kwijt te raken. De gekende wit-rode GR markeringen wijzen je in twee richtingen de weg. Wie graag wandelt met gps kan de gpx-track gratis downloaden.

Ook de populaire wandelgids voor de GR 5A kon niet achterblijven en werd natuurlijk mee vernieuwd. Met een accurate beschrijving van het traject in twee richtingen, duidelijke kaarten en extra info over wat je op je route zoal treft, is de gids een onmisbare compagnon de route voor wie de uitdaging aangaat.

GR 5 A route

Langs de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen

De GR 5A verwent je met heel wat onverwacht en rijk gevarieerd natuurschoon: van de weidse polderlandschappen in het noordwesten via de majestueuze Scheldoevers, de mysterieuze Denderstreek, de pittoreske Vlaamse Ardennen en de eigenzinnige Westhoek tot de duinreservaten en de brede stranden van de Noordzeekust. En om het wandelfeest compleet te maken, wordt al dat moois afgewisseld met fascinerend industrieel erfgoed, historische provinciesteden en charmante dorpjes.

Na de nieuwe icoonroutes voor fietsers ontdek je Rivierpark Scheldevallei nu dus ook tijdens deze enorme lus rond Vlaanderen. De organisatie Grote Routepaden lanceert de hernieuwde route met de veelbelovende woorden '582 km wandelplezier van topniveau'. Onze aandacht hebben ze alvast. Wie durft de uitdaging aan te gaan?