220623 Rain Requiem achteraf hero

Herbeleef STROOM 2022

De Scheldevallei vormde gedurende 11 dagen het natuurlijke decor voor muziek, kunst en interessante ideeën rond klimaat. Van het adembenemende Rain Requiem voor de slachtoffers van de eerste klimaatramp in ons land, tot hoopvolle boodschappen tijdens het stadsfestival Dender Discover. Experten vertelden heel wat in de discours rond het Sigmaplan, korte keten en plastiek in het water. We luisterden naar de Klimaatdichters in Overbeke kerk en de melodieuze muziek aan het Kasteel d’Ursel. De 11-daagse afsluiten deden we vol energie op de leukste familiedag aan het Kasteel van Laarne!

Maar ook de rest van de zomer stroomde over van beleving. Nog de hele zomer lang kon je op avontuur in de Scheldevallei: een ochtend- of avondboottocht in de Durmevallei, een insectenwandeling, een ECOtreinrit langs de watervallen in Kruibeke, unieke concerten, kunstroutes, een heuse schattenzoektocht en nog veel meer! De talloze bezoekers genoten van de Scheldevallei en leerden bij over wat deze prachtige regio als kandidaat Nationaal Park allemaal te bieden heeft.

Op 31 augustus zit de eerste editie van het nieuwe festival in de Scheldevallei er helemaal op. Nog leuk voor zij die er niet bij konden zijn: je kan het fantastische openingsconcert ‘Rain Requiem’ volledig herbekijken op ons YouTube-kanaal. En hieronder geven we je graag nog enkele sfeerbeelden van onze eerste editie mee.

Bedankt aan al wie erbij was of achter de schermen meewerkte.

Tot volgend jaar!

ENKELE INDRUKWEKKENDE CIJFERS BIJ DEZE EERSTE EDITIE

  • 15.000 bezoekers
  • 70 events + 23 fotokubussen
  • 150 artiesten + 34 sprekers en gidsen
  • 62 partners
  • 13 miljoen lezers van geschreven +online pers
  • 7x TV-journaal
Rain Requim 01 Jonathan De Maeyer
Rain Requim 02 Jonathan De Maeyer
Reclame STROOM
Sigmaplan en dan Sophie Detremmerie 2
Dender Discover 01 Jasmien Van Gaever
Dender Discover 01 Jonathan De Maeyer
Klimaatdichters 01 Jonathan De Maeyer
220628 Plastiekmaatschappij 14
Hingene 01 Jonathan De Maeyer
220702 Ontwaken met Beethoven 02
Laarne 01 Jonathan De Maeyer
Laarne 02 Jonathan De Maeyer
Brochure Stroom
IMG 5586
Sjel1
Combined Shape Created with Sketch.
Combined Shape Created with Sketch.