HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei uit de startblokken

Vorige zondag 20 juni is HOOGTIJ! feestelijk van start gegaan. Op de laatste dag voor de officiële start van de zomer werden we al getrakteerd op een stralende zon boven de Scheldevallei. De eerste zondag vol fijne activiteiten was meteen een succes! Dankzij de gegidste wandelingen, huifkarrentochten, onderwaterfotosessies, fietstochten en optredens konden heel wat geïnteresseerden kennismaken met het moois dat de Scheldevallei te bieden heeft.

Hoogtij Laarne rondleiding Alexander Dumarey 4

Beeldige foto-expo's

Zo was er de feestelijke opening van de Eendenkooi in Berlare in het bijzijn van Minister Demir. Aan de Waterhoek ging de HOOGTIJ foto-expo van start, net als in Heusden en Laarne, waar fotograaf Alexander Dumarey zelf aanwezig was voor een woordje uitleg bij zijn beelden die je kan bewonderen in de Kasteeldreef en de Erekoer van het Kasteel van Laarne. Op zichzelf al een bezoekje waard! Bij het ochtendgloren kon je zondag ook genieten van een dauwconcert van Frank Van der Linden en maar liefst drie gegidste wandelingen van Begijn Le Bleu doorheen de Kalkense Meersen.

Foto Laarne © RLSD

Hoogtij Zwijndrecht

Vrolijke deuntjes

Niet alleen in de Kalkense Meersen weerklonken mooie tonen vorige zondag. Ook in Zwijndrecht werden de HOOGTIJ! activiteiten, waaronder de gegidste fietstocht, opgeluisterd met een deuntje. Hier zorgde Les Âmes Perdues voor het nodige vertier met drie miniconcerten aan de start- en aankomstplaats van de fietstochten. En dat zorgde al snel voor een zomers sfeertje! Ook de gloednieuwe fietskaart langs de mooiste picknickplekjes viel goed in de smaak.

Foto © Gemeente Zwijndrecht

HOOGTIJ Dendermonde

De paarden van Dendermonde

Gidsen te voet of met de fiets? Dat pakken wij anders aan, dachten ze in Dendermonde. Hier kon je niet alleen te voet op pad met een ervaren stadsgids. Je kon ook rustig plaatsnemen in een huifkar om te genieten van mooie verhalen over de stad en de natuur.

Ook in de Rupelstreek kan je je sinds vorige zondag en nog de hele zomer lang laten vervoeren door verhalen over en langs het water dankzij de HOOGTIJ! audioroute.

Een zomer lang feest

Kon je er niet bij zijn afgelopen zondag? Geen probleem! We vieren nog een hele zomer feest met HOOGTIJ! Ontdek het volledige programma op de website www.hoogtijscheldevallei.be en houd onze kanalen in de gaten voor meer gegidste wandelingen.