Campolaarno

Meer dan gewoon overnachten

Je kan kandidaat Nationaal Park Scheldevallei op talloze manieren op, in en naast het water beleven. Overdag al wandelend en fietsen over de dijken. Waarbij je tussendoor even halt kan houden voor een bezoekje aan een van de Kastelen van de Schelde, het steenbakkerijmuseum Brik Boom, of het scheepvaartmuseum in Baasrode, ... . Maar ook 's avonds beleef je de dynamiek van onze Scheldevallei in een van de bijzondere logies. Deze unieke ervaringen mag je echt niet missen!

Logeren op het water van het Donkmeer c RLSD

Vlotjes Kamperen

De Vlotjes liggen verscholen middenin een uniek natuurgebied, op het prachtige Donkmeer. Je beleeft er vanop de eerste rij hoe de natuur 's avonds tot rust komt en 's ochtends weer ontwaakt. Een unieke nacht op een comfortabel "water-bed" te midden van zoveel moois? Een aanrader!

Het Donkmeer maakt deel uit van een oude Scheldemeander die zich de jongste jaren ontpopte tot een ware hotspot voor heel wat zeldzame fauna en flora. Aanschouw de rustgevende waterrimpeling van de vissen onder je, ontspan bij de ritselende blaadjes naast je en droom weg bij de vrije vogels boven je.

Zin om te wandelen, fietsen, minigolfen of zwemmen? Of wil je een cafeetje of restaurant bezoeken? Neem je roeiboot en vaar naar wal, want ook daar is van alles te beleven.

Campolaarno02

Middeleeuws overnachten in Campo Laarne

Droomde jij er altijd al van om ridder, jonkheer, jonkvrouw of prinses te zijn? Dit is je kans! Deze zomer strijkt Campo Laarne neer aan het Kasteel van Laarne. In dit gezellige tentendorp waan je je in de middeleeuwen.

Leef op het ritme van de natuur, rust uit in je prachtig aangeklede riddertent en kook gezellig samen op een authentiek houtvuur. Leef je uit tijdens middeleeuwse spelen en activiteiten of steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke workshops. Laat je helemaal onderdompelen in het leven zoals het was!

20180907 8 K4 A9577

Het Atelier van Antonine

Bij het Kasteel d’Ursel liet Hertogin Antonine De Mun in 1878 een uiterst mooi schildersatelier bouwen. En daar mag jij nu op de bank gaan liggen. Of liever: op het bijzonder comfortabele bedje dat hier voor jou gespreid staat. Heerlijk, toch?

Je verblijft hier in een vakantiewoning die in vele opzichten werd uitgetekend door Antonine zelf. De hertogin was namelijk een begenadigde kunstenares. Zo kruip je niet alleen in het atelier, maar ook recht in haar ziel. Je beleeft mooie dromen onder het goedkeurende en bevallige oog van haar zus Alix. Een portret, geschilderd door Antonine, kijkt zachtjes op je neer.

Neem alles in je op: de vele andere werken van de hertogin, de kristallen luster, de authentieke ruimtes en houten elementen… Door het raam begroet het beukenkathedraalbos je met een zekere statige vriendelijkheid. Ook dit bos werd destijds in opdracht van de Hertogin aangeplant. Dichter bij de ultieme droom van een adellijke kunstenares geraak je in dit mensenleven wellicht niet.