Berlare Donkmeer en Nieuwdonk c Bootverhuur Berlare

Nieuwe plannen vernieuwing Donkmeer uit de doeken gedaan

In gemeente Berlare deden we gisteren met samen met de gemeente, Provincie Oost-Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme de plannen uit de doeken voor de vernieuwingen rond het Donkmeer. Dat wordt meer dan ooit een top vakantiebestemming vlakbij huis!

Foto © Botenverhuur Donkmeer

Berlare Donkmeer 14 David Samyn Toerisme Oost Vlaanderen

Kamperen in stijl

Een weekendje glamping of zelfs overnachten óp het water van het Donkmeer? Binnenkort kan het allemaal! Na de herwaardering van de natuur, de restauratie van de eendenkooi, de aanleg van speelnatuur in het Donkoeverpark en de aaidierenweide bij Nieuwdonk, volgt nu een nieuwe reeks plannen om een verblijf aan het Donkmeer onvergetelijk te maken.

De nieuwe plannen zullen de mogelijkheden voor overnachtingen aan het Donkmeer diversifiëren. Bovendien komt er een aangename wandelpromenade waarvoor de Brielstraat zal worden heraangelegd. Langs die doodlopende weg moeten fietsers en wandelaars nu soms tussen de auto's laveren op drukke zondagen en dat zal worden aangepakt. Langs de wandelweg krijgen horecazaken plaats voor terrassen en zullen ook vissers een plekje vinden aan het water.

Foto © David Samyn - Toerisme Oost-Vlaanderen

Berlare SUP Botenverhuur Donkmeer

Kamperen in stijl

"Een weekendje Donkmeer moet een begrip worden," zegt schepen Steven Vandersnickt. "Een weekendje met vrienden of er een weekje tussen uit met familie moet kunnen." Vandersnickt doet samen met gedeputeerden An Vervliet (Ruimtelijke planning en Recreatiedomeinen) en Riet Gillis (voorzitter van het Regionaal Landschap Schelde-Durme) de plannen uit de doeken, waarbij onder andere glamping een plaats zal krijgen. "Er is al een project gestart voor kamperen op het water. We willen ook vakantiewoningen en tiny houses," legt de schepen uit. Het plan is gemaakt met de bedoeling om ondernemers aan te trekken die daarin investeren.

Foto © Botenverhuur Donkmeer

Ontdek de plannen!

Ben je benieuwd naar wat er juist zal veranderen? Vanaf 28 mei kan je je op een coronaproof manier over de plannen buigen. Die worden aan je voorgesteld tijdens een openluchttentoonstelling aan de Donkere Wolk in de Brielstraat. Wie meteen ook de toekomstige hotspots wil ontdekken, kan een uitgestippelde wandeling volgen die je langs zes plekken brengt die een belangrijke plaats innemen in deze toekomstvisie. Haal hiervoor je wandelfolder op aan de Onthaalpoort Donkmeer of download hem van de website van Provincie Oost-Vlaanderen. Beide tentoonstellingen kan je bezoeken tot eind september.

Meer over het Donkmeer

Leer het Donkmeer, provinciaal domein Nieuwdonk en de prachtige omgeving van de Kalken Meersen vlakbij kennen. Je krijgt ongetwijfeld meteen zin om er een weekendje op uit te trekken!