Op ontdekking met de Week van het Bos: 10-17 oktober 2021

Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos* gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. Samen met je klasgenoten, ouders, vrienden, bosdieren én... met avonturier Alexander von Humboldt.

Allemaal het bos in!

Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

Ga dus op ontdekking in het bos, in de speelzones van Natuur en Bos bijvoorbeeld. Maar er worden ook tal van activiteiten georganiseerd. We brengen er alvast twee in ons Rivierpark Scheldevallei onder je aandacht.

*De Week van het Bos (10-17 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.

Buggenhoutbos David Samyn

Met onze GPS op stap in Buggenhoutbos

Met de hulp van een outdoor GPS-toestel ga je op stap richting Buggenhoutbos, tijdens deze trip kom je meer te weten over de werking van het GPS-toestel; wat is een track een route of een WP aan de hand van praktische oefeningen leer je de werking van dit toestel kennen. Je kan voor deze activiteit een GPS-toestel in bruikleen krijgen of indien je er een bezit breng je dit mee en wordt dit gebruiksklaar gemaakt voor de wandeling.

16/10/21 Buggenhout

Foto © Toerisme Scheldeland - David Samyn

Vilda 106518 Gewone oprolpissebed Jeroen Mentens 1900 px 55382

Bosbodemdiertjes vangen.... en weer loslaten!

Opruimen, dat vinden mensenkinderen meestal niet leuk. Sommige diertjes in de bodem wel! Ze ruimen steeds alles op. Als we ons een beetje bukken.. komen we in hun wereldje terecht! De diertjes in en op de bodem zijn klein, nuttig en mooi. Eentje heeft een bijzondere naam: pissebed! Deze kriebelbeestjes zijn met veel meer soorten dan de grote dieren en ze zijn minder bang van mensenkinderen. Bovendien zijn wij snel genoeg om ze te vangen!

Kom je ze mee zoeken en onderzoeken? Jij leert iets bij en de beestjes... laten we weer vrij!

16/10/21 Dendermonde

Foto © Vildaphoto - Jeroen Mentens

Zwam FM

Nog een leuke tip!

En er is meer. Naast de originele activiteiten kan iedereen dit jaar ook met het gezin, familie of vrienden extra genieten van Zwam FM. Beluister de prettig gestoorde boscasts, euh podcasts. DJ Wickedi Wolf en zijn assistente Myriam Muis nemen je drie afleveringen lang op sleeptouw en laten je kennismaken met onder andere Bo de Specht, Hubert het Vliegend hert en Martha Marter. Stem dus zeker af op de enige echte bosradio Zwam FM.