Prijs Publieke Ruimte 2022

Tijdens het Congres & Forum Publieke Ruimte op 26 april in Antwerpen wordt voor de vijftiende keer de Prijs Publieke Ruimte uitgereikt. De vakjury nomineerde in de categorieën ‘stedelijke projecten’ en ‘landelijke projecten’ telkens drie inzendingen en koos in beide categorieën een winnaar. De zes genomineerden dingen mee naar de Publieksprijs Publieke Ruimte 2022 waarvoor ook u een stem kunt uitbrengen. Twee van de zes genomineerde projecten liggen in de Kalkense Meersen Donkmeer, deelgebied van Rivierpark Scheldevallei.

Maak hier alvast kennis met onze twee genomineerden en stem mee voor de publieksprijs!

Speerpuntgebied Kalkenvaart en Oude Schelde, Laarne/Wichelen

De aanleg van natte natuur, het wegwerken van vismigratieknelpunten en het herstel van de structuurkwaliteit van waterlopen zijn gerealiseerde doelen in de Kalkense Meersen. Wetlands zoals deze meersen wapenen ons tegen droogte en zijn tegelijk een natuurlijke buffer tegen hevige regenval: klimaatadaptatie in de praktijk. Nieuwe paden en de Roerdompbrug zorgen voor extra recreatieve routes in dit fraaie natuurgebied.

Kalkenvaart01
Kalkenvaart02
Kalkenvaart03
Combined Shape Created with Sketch.
Combined Shape Created with Sketch.

Eendenkooi, Berlare

De herinrichting van de eendenkooi maakt deel uit van het natuurinrichtingsproject Berlare Broek-Donkmeer. Dat project past in de visie van het gemeentebestuur van Berlare om het populaire Donkmeer en zijn omgeving in een hedendaags jasje te steken. De site van de eendenkooi kreeg een grondige opknapbeurt. Ze is heringericht met respect voor de meest kwetsbare zones en blijft open voor het publiek.

Eendenkooi01
Eendenkooi02
Eendenkooi03
Combined Shape Created with Sketch.
Combined Shape Created with Sketch.

43 ingezonden projecten verschijnen in het Praktijkboek Publieke Ruimte en zijn online terug te vinden in de Databank Publieke Ruimte. Stem mee voor de publieksprijs! Stemmen kan t.e.m. 25 april 00u00.