Nieuw speels natuurbelevingspad in de Polders van Kruibeke

Wie op zoek is naar een leuk en leerrijk uitstapje door de natuur in Rivierpark Scheldevallei kan vanaf nu terecht in de Polders van Kruibeke. Volg het nieuwe natuurbelevingspad met een beverburcht en voeldozen, langs infoborden van ijsvogels en andere lokale fauna. De Kruibeekse polder herbergt heel wat dieren, maar vaak houden die ze zich schuil en is het moeilijk om ze van dichtbij te leren kennen. Tijdens je wandeling kom je op een speelse manier meer te weten over deze bijzondere inwoners van de Polders.

Het nieuwe belevingspad is gratis toegankelijk en richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. De route is 4,8 km lang.

Belevingspad02

6 speelse haltes

Het startpunt ligt aan de Kapellekesboom aan kasteel Wissekerke, waar Xavier De Ree de kinderen welkom heet. De route loopt vervolgense verder door het overstromingsgebied Polders van Kruibeke.

Aan de tweede halte kun je in voeldozen aan het gewei en de vacht van een ree voelen. Verderop op de ringdijk aan de Blauwe Gaanweg staat de everburcht, waar je door kunt klauteren. Daar zie je reeën uit cortenstaal de dijk oversteken. Aan het begin van het Beverpad staat ook een ijsvogel, die de kinderen de richting wijst. Door kleppen op te heffen leren kinderen meer over het leefgebied, voeding en jachttechnieken van de bever.

Bij het laatste element testen kinderen hoe ver ze kunnen springen: even ver als een kikker, een konijn, een vos of toch een ree?

Belevingspad05

De eerste van vijf!

Dit belevingspad kwam er dankzij financiële steun van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en het project Van Steen tot Steen langs de Schelde van Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme. Met dit project willen verschillende spelers uit de Schelderegio tussen Gent en Antwerpen vier kasteelsites langs de Schelde verder ontwikkelen en openstellen als trekpleisters en onthaalpoorten van het Rivierpark Scheldevallei. Eentje daarvan is Kasteel Wissekerke. Nog tot midden 2022 wordt het kasteel verstevigd. Er zal onder meer een toeristisch infopunt komen.

Het belevingspad maakt ook deel uit van een reeks van vijf belevingspaden die de komende jaren gerealiseerd worden in Rivierpark Scheldevallei.

Foto © Ecovery

De startplaats