Festival STROOM 2023: 5 openluchtconcerten

Van 21 juni tem 14 juli 2023 nemen we je mee naar dé unieke plekjes in kandidaat Nationaal Park Scheldevallei. Het wordt een muzikale ontdekkingstocht langs de Schelde, waarbij klimaat en duurzaamheid een prominente plaats krijgen op onze podia.Samen met Gent Festival van Vlaanderen ontsluiten we deze verborgen parel en volgen we de meanderende Schelde. De tocht brengt ons langs pittoreske dorpen en schitterende kastelen, verbonden door prachtige wandel- en fietspaden. 

Mijnvierseizoenen

STROOM wisselt grote concerten af met belevingsconcerten op bijzondere plekken, en biedt ook plaats aan discours rond duurzaamheid, aan meer dan 10 Oeverconcerten, én aan een muziekvakantie voor kinderen.

De tweede editie van STROOM start opnieuw met een indrukwekkend avondconcert in open lucht:  Midzomernacht van Mendelssohn, een ode aan de liefde naar een stuk van Shakespeare. Liefde en magie aan het Donkmeer, een natuurlijk decor om in weg te dromen!  Dirk De Wachter ontmoet Vivaldi aan het kasteel Marnix de Sainte Aldegonde. Ook tijdens deze tweede editie van STROOM strijkt het festival voor een hele dag neer in de prachtige stad Dendermonde die gelegen is op de plek waar de Dender in de Schelde uitmondt. Met Walsende wijnen staat een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en de unieke wijnselectie uit de Scheldevallei op het menu op het wijndomein Rhode. En tenslotte speelt het het Gwen Cresens Black River Quartet onder de arcaden van het feeërieke Kasteel Wissekerke songs en composities waar het water als een rode draad doorheen stroomt

Dender Discover
Midzomernacht
Walsendewijnen
Jazzaandeslotgracht