Wandeling van het jaar: ‘Steenbakkerstunnels herontdekt’

Industrieel erfgoed zoals je dat nergens in Vlaanderen vindt. Maar ook natuur, street art, magische trollen en karaktervolle horeca. Dat de wandelroute ‘Steenbakkerstunnels herontdekt’ verkozen werd tot wandeling van het jaar is dan ook geen verrassing. Het is een boeiende wandelroute doorheen Boom, Niel en Rumst en een verrassende daguitstap in één.

Bijna 4000 wandelaars brachten hun stem uit in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Met dit initiatief zet Toerisme Provincie Antwerpen het sterke en gevarieerde wandelaanbod in de kijker.

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre Yannig Van de Wouwer

De erfenis van de baksteennijverheid is omnipresent: van droogloodsen over schoorstenen tot de vele tunnels. Drie steenbakkerijmusea maken het harde labeur en arbeidersleven tastbaar.

De straatkunstenaars van Yellow Brick Road geven de grijze fabrieksmuren kleur. In De Schorre duiken plots de gigantische trollen van de Deense kunstenaar Thomas Dambo op. En sympathieke horecazaken als ’t Steencaycken, Natuur.huis de Paardenstal of Café De Koophandel combineren karakter en sfeer.

Foto Provinciaal Recreatiedomein De Schorre © Yannig Van de Wouwer

EMABB David Samyn

Vertrek: parking 1 van Provinciaal recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom (bij KP 102)

Het volledige traject is 17 km lang. Je verkort de wandeling of splitst ze op in twee lussen (6,7 en 10,3 km) bij KP 100.

Foto Steenbakkerijmuseum EMABB © David Samyn