Kasteel Marnix de Sainte Aldegond web

Werken in de Kasteeldreef aan kasteel Marnix de Sainte Aldegonde

Afgelopen week kon de aannemer starten met de dreefwerken. Er wordt gewerkt met een duurzaam profiel met dubbel rijspoor van stevig beton, met daartussen een middenstrip van Belgische kasseien met open grasvoeg: eenvoudig én duurzaam.

We kozen voor deze heraanleg, omdat er in het verleden veel onderhoud nodig was aan de dreef. De zandweg had namelijk vaak grote en diepe putten waardoor het er minder aangenaam vertoeven was voor passanten. De fundering van het rijspoor heeft een goede waterdoorlatendheid en bestaat uit een open structuur die ook de bomen ten goede komt. Het wegprofiel wordt stevig genoeg voor bezoekende autocars en landbouwvoertuigen. De uitwijkstrook voor voetgangers wordt zacht aangelegd met geel dolomietgrind. Zo kunnen voetgangers, ruiters en fietsers het kasteeldomein aangenaam en vlot bereiken.

Bij het uitgraven van de dreef gebruikte de aannemer speciale graafmachines. Hierdoor bleven de wortels van de bomen gespaard en blijven ze in goede gezondheid staan in de dreef.

Bekijk hieronder de tekening van hoe de dreef er binnen enkele weken zal uitzien en enkele foto's van hoe de werken vorderen.

221014 Kasteeldreef 2
221014 Kasteeldreef 1
221014 Kasteeldreef 4
221014 Kasteeldreef 5
Combined Shape Created with Sketch.
Combined Shape Created with Sketch.